• Tökéletes megbízhatóság

  Tökéletes megbízhatóság

  A JETMAT® mindig az érintkezéssel egyidejű, biztonságos tisztító-impulzus kibocsájtást végez.

 • Féktelen tisztaság

  Féktelen tisztaság

  Teljes körű fertőtlenítés. Baktericid, Virucid, Fungicid, Algicid hatás

 • Kivételes pontosság

  Kivételes pontosság

  Integrált nagynyomású tisztító modulok ezrei, rendkívüli érzékenységet garantálnak.

 • Páratlan ellenállóképesség

  Páratlan ellenállóképesség

  Szélsőségesen összetett igénybevétel esetén is biztonságos és zavartalan a működés.

 • Kiegyensúlyozott működés

  Kiegyensúlyozott működés

  Öngerjesztő tisztításvédelem, tökéletes összhangban együtt mozog a felhasználóval.

 • Szédítő gyorsaság

  Szédítő gyorsaság

  A JETMAT® villámgyors reakcióidővel (0,01 sec), tökéletesre hangolt reflexekkel működik.

JETMAT® Valós idejű automatikus tisztaságvédelem

Takarítási kényszerek

Számos jól ismert takarítási eljárás, gép és berendezés elérhető. Ezek bármelyike képes az időleges tisztaság elérésére. A tisztaság fenntartásával azomban már más a helyzet, arra egyik sem képes. 

A rendszeres takarítás ellenére, az elért tisztaság rövid életű marad. Valójában azért kell feltakarítani, mert a takarítóipar alkalmazott módszerei és eszköztára súlyosan hiányosak és idejétmultak. Képtelenek megfékezni a beszennyeződést, ezért nem is fáradoznak vele. Inkább elterelik róla a figyelmet és állandóak a kosz nyomában járva csupán újra és újra feltakarítanak.

Az idő múlásával kialakult az a groteszk helyzet, hogy a takarítóipar a beszennyeződésre már csupán mint egy elkerülhetetlen ezért szükségszerű tényre tekint. A tisztaság megőrzésére nem fordítanak sem figyelmet, sem erőforrást. Valójában képtelenek tartósan megőrizni a tisztaságot. A takarítási kényszer a beszennyeződés rendszeres bekövetkezésén alapul. 

Ideje lenne végre a tisztaság és a takarítás fogalmát végérvényesen élesen elkülöníteni. A takarítás valóban akkor kerül sor, ha beszennyeződött a környezetünk, a rendszeres takarítás pedig azt jelenti, hogy állandóan beszennyeződő környezetben élünk. Kinek jó ez? Mennyivel elegénsabb lenne, ha ritkábban kellene takarítani, mert a tisztaságok képesek lennénk fenntartani! Érdemes lenne végre nevén nevezni és figyelembe venni az egyszerű okokat melyek felemésztik a takarítással elért tisztaságot. 

A szennyeződések könnyen és gyorsan, akadálytalanul elárasztják a védelem nélkül magára hagyott tisztaságot. A takarítási gyakorlat  hiányosságai közűl ordít a prevenció nélkülözése. A legtöbb ismert takarítási módszer csupán rövid távon ad megoldást, aztán a takarító személyzet dolgavégezetten távozik, ezzel újra helyet adva a féktelen bekoszolódásnak. Bezárúlt a kör, és minden kezdődhet előről. 

Érdekes megfigyelni, hogy a takarítőgépek túlnyomó többségben a padlószint takarítására lettek kifejlesztve.

Vajon miért? Talán mert valójában ott van a legtöbb szennyeződés...

Ebben is megvan az üzlet, hiszen a tisztaság helyett a beszennyeződésnek kiszolgáltatott helyzetet konzerválják, ami persze újratermeli a takarítás iránti keresletet. Vajon kinek jó mindez? Kinek áll érdekében fenntartani ezt az áldatlan állapotot? A fogyasztónak aligha, ... A takarítógépeket gyártó cégeknek? Esetleg a takarítási szolgáltatást végző cégeknek? A vegyszergyártóknak? A higiéniai szakhatóságoknak? Ki érti ezt? Mindenki döntse el maga.

A mai megoldások előnyben részesíti azokat a módszereket amelyek csupán a gyorsan elérhető rövidéletű tisztaságot kínálják. A mai higiéniai gyakorlatból egyszerűen kihagyják a megfelelő eszközöket, hiányoznak a megfelelő képességeik. A látványos, gyorsan elérhető rövidéletű megoldásokra összpontosítanak, semmi másra.

Két tisztítási eljárás között természetesen exponenciálisan növekszik a szennyezettségi szint a padlón, ami az épület egészére kihat. A levegőben lévő porképződés legnagyobb része is ebből a fékezetlen szennyeződésből ered.

A tisztaság prevenció nélkül mindig gyorsan eltűnik!

Mintha egyáltalán nem is lett volna, hogy aztán egy újabb takarítás után egy kis időre újra megmutassa magát.

Ezt nyújtja ma a takarítóipari gyakorlat. Ez valószínűleg a legkedvezőbb módja annak, hogy az ügyfelek folyamatosan érdeklődjenek a piacon kínált takarítási szolgáltatások iránt, hiszen a beszennyeződés következményeit valahogy ugye el kell tüntetni. Őszintén, kinek jó ez? 

Ugyan mennyire lenne szembetűnő a takarítás, ha nem szennyezett hanem tiszta padlón végeznék? Mindannyiunk reakciója az lenne: Nincs jobb dolgod, hiszen ez a padló tiszta?

Ha képessé válunk hosszabban megőrizni a tisztaságot, akkor a takarítás a jelenlegi gyakoriságban feleslegessé válik. Így azonnal megkérdőjelezhetővé válik a vég nélkül ismételt takarítási módszerek indokoltsága. A figyelem inkább az ésszerű megelőzésre és a hatékony tisztaságvédelmi módszerekre összpontosulhatna. 

A takarítás és a gyors beszennyeződés ciklikussága ma egy végtelennek tűnő, folyton kiújúló önmagát állandóan újratermelő probléma. Ez biztosítja a szennyezett felületek féktelen újratermelődését, és arra kényszerít bennünket, hogy újra és újra a takarítás megszokott eszköztárában keressünk megoldást.

A szokásos tisztítási eljárások, a JETMAT® hatékony tisztaságvédelme nélkül, számos közvetett problémát is okoznak. Rengeteg energiát áldozunk a takarításra, sok vegyszert használjunk fel, továbbá a szennyeződések beengedésével és a rendszeres takarítással konzisztensen csökkentjük a burkolatok élettartamát is. Ezzel a gyakorlattal, az elhasználódást fokozva a drága padlóburkolatokból is idő előtt szemetet csinálunk, amit aztán drága pénen újra beszerezhetünk.

Ha az iménti mondatokat figyelmesen olvasta, bizonyára önnek is feltűnt, hogy a jelenlegi takarítási módszerekkel lényegében nem a saját problémáinkat orvosoljuk, hanem a gyártó cégek piaci keresletét fokozzuk és az ő profitjukat növeljük, szakadatlanul.

Vég nélkül ismételten takarítunk, pedig a tisztaságot másképp sokkal elegánsabban is fenn lehet tartani. Önök tartják fenn a takarítóipart, növelik a vegyipar és a burkolatokat gyártó cégeket forgalmát is, hiszen ezen cégek termékeire és szolgáltatására is ritkábban lenne szükség, ha képesek lennék fenntartani, vagyis védeni az elért tisztaságot. Mindez a minöség, a fenntarthatóság rovására, pedig körültekintően cselekedve az élhetöbb környezetet és az életminőség javulását is szolgálhatnánk.

Ezek a prevenció nélküli megszokott tisztítási módszerek csupán átmeneti tiszta megjelenést kölcsönöznek. A megrendelő csak viszonylagos tisztaságot kap, minek hasznossága egyértelműen megkérdőjelezhető.

Ha alaposabban megvizsgáljuk a prevenció nélküli takarítási gyakorlat rendkívül költséges. Mindez számos direkt és közvetett problémát okoz, miközben a kínált látszatmegoldás és a fent említett összes kedvezőtlen hatás észrevétlenül állandosul. 

Sokat változna a tisztasággal kapcsolatos gyakorlat, ha végre felismernénk ezeket az összefüggéseket és nem teremtenénk meg a magunk kiszolgáltatottságát azzal, hogy a prevenciót figyelmen kívül hagyjuk.