• Tökéletes megbízhatóság

  Tökéletes megbízhatóság

  A JETMAT® mindig az érintkezéssel egyidejű, biztonságos tisztító-impulzus kibocsájtást végez.

 • Féktelen tisztaság

  Féktelen tisztaság

  Teljes körű fertőtlenítés. Baktericid, Virucid, Fungicid, Algicid hatás

 • Kivételes pontosság

  Kivételes pontosság

  Integrált nagynyomású tisztító modulok ezrei, rendkívüli érzékenységet garantálnak.

 • Páratlan ellenállóképesség

  Páratlan ellenállóképesség

  Szélsőségesen összetett igénybevétel esetén is biztonságos és zavartalan a működés.

 • Kiegyensúlyozott működés

  Kiegyensúlyozott működés

  Öngerjesztő tisztításvédelem, tökéletes összhangban együtt mozog a felhasználóval.

 • Szédítő gyorsaság

  Szédítő gyorsaság

  A JETMAT® villámgyors reakcióidővel (0,01 sec), tökéletesre hangolt reflexekkel működik.

JETMAT® Valós idejű automatikus tisztaságvédelem

Szavazás

A tisztaságvédelem sokkal több figyelmet érdemelne?

Szavazok

Megosztás

Facebook

Kapcsolat

MAGONY RICHÁRD

Automatizálás-fejlesztő mérnök

Tulajdonos / Felelős vezető / Feltaláló 

A JETMAT® technológiát védő EU / US / BR / MX / IL / RU / UA / IN / CH / JP / KR / MY / PH / ID / AU / NZ nemzetközi szabadalmi jogok többségi tulajdonosa.

+36 30 374 3330     richard.magony@jetmat.com

JETMAT® Hungary             Cím: Törökbálint, Hosszúrét u. 1

+36 23 952 614  /  info@jetmat.com

GPS: 47°26'44.2"N 18°52'53.1"E


Bérleti ajánlataink

A bérleti ajánlatok magyarázata, és a típus kiválasztást segítő igénybevételi jellemzők számolásának ismertetése.

A jobb oldali Bérleti ajánlataink kereső rovatban, a munkarend, a megengedett terhelés, és a műszakonkénti igénybevételi adatok megadását követően, a (Keresem) gombra kattintva felugrik a keresett JETMAT® típussal kapcsolatos előzetes bérleti ajánlatunk.

A kiválasztott berendezés paramétereinek felsorolása alatt (Leírásgombra kattintva megjelenő szövegrészben kifejtjük a termékünkkel és a csatolt szolgáltatásainkkal kapcsolatos további alapvető tudnivalókat. 

Ugyanitt, az (Érdeklődés) és a (Hozzászólás) gombokra kattintva egyszerűen jelezheti felénk az adott típussal kapcsolatos kérdéseit vagy észrevételeit. Felveheti velünk a kapcsolatot, helyszíni felmérést kérhet, tudathatja velünk érdeklődését, de akár előzetes bérleti szándékának is nyomatékot adhat.

A JETMAT® alaptípusokkal kapcsolatos bérleti ajánlataink tájékoztató jellegűek. A tisztaságvédelemi igények alapos felmérése, valamint a folyamat során ébredő igénybevételi jellemzők pontos meghatározása, továbbá ezekkel összefüggésben a végleges ajánlat kidolgozása nagy körültekintést igénylő összetett feladat. Az ajánlatok további pontosításához minden esetben kérje szakembereink segítségét.

 • A keresési folyamatot néhány egyszerű alapfogalom pontosításával szeretnénk segíteni. 
 • Előszőr megmagyarázzuk mit értünk ezen fogalmak alatt, majd néhány konkrét példán át bemutatjuk, a típus kiválasztását segítő számolás pontos menetét.

 

 1. MUNKAREND:

Hány műszakban tervezik igénybe venni a JETMAT® tisztaságvédelmi szolgáltatást?

A műszakok száma kiemelten fontos adat, mert az igénybevétel meghatározásának ez az egyik alappillére.

Ez jelentős befolyással van a JETMAT® felületek méretezésénél, (az egyes  típusok kiválasztásánál) és az elvárt teljesítményének meghatározásánál. Kihat a berendezés tervezett élettartamára, a javasolt szolgáltatások összetételére, továbbá a tervezett karbantatások ütemezésére és a lehetséges meghibásodásokkal kapcsolatos szerzivek előzetes becslésére. 

A technológiánk magas működésbiztonságát garantáljuk, de a tervezett karbantartások, az esetleges szervizelések, valamint az online távfelügyeleti háttér biztosításának a költsége is arányosan növekszik a műszakok számával.  


2. TERHELÉS:

Személyforgalom vagy járműforgalom, esetleg mindkettő egyszerre terhelni az egyes JETMAT® felületeket?

Ha van gépjármű, akkor hány drab van és azoknak mekkora a legnagyobb megengedett össztömege?

Itt kell megadni, hogy a tervezett telepítési helyszínhez keresett majdani JETMAT® felületen, mekkora megengedett össztömegű gépjárművek áthaladásával kell számolnunk.

Biztonsági okokból, természetesen a legnehezebb gépjárművek áthaladására kell majd méreteznünk az adott helyszínre tervezett JETMAT® felületek teherbíró képességét.

Ezért, ha mondjuk egy leendő telepítési helyszínen 2 db 3,5 tonna és 3 db 6,5 tonna össztömegű tagonca közlekedik, de ezekkel egyidőben néha 1 db 12 tonna össztömegű targonca is áthalad ugyanazon a helyszínen, nos akkor az előzetes bérleti díj megismerése érdekében a 15t szűrőt állítsa be keresési feltételként. Az igénybevétel pontos számolásának menetéről a Gépjármű Forgalmi Példa rovatban (lent) adunk részletes tájékoztatást.

 

3. IGÉNYBEVÉTEL: 

Mekkora valós igénybevétel terheli majd a JETMAT® felület a tervezett  telepítési helyszínen?

Az átmenő forgalomból eredeztetett igénybevétel mértékének, vagyis a műszakonkénti leterheltségi intenzitásnak számítása, az alábbi tényezők egyszerű szorzata:

áthaladók száma * az áthaladás gyakorisága * a tisztítás iránya * 21 munkanap * terhelés (gépjárművek esetén)

Előszőr megmagyarázzuk pontosan mit értünk ezen fogalmak alatt, majd néhány konkrét példán bemutatjuk, a számolás menetét.

 • Az áthaladók száma: az adott JETMAT® felületen műszakonkénti átgyalogló személyek létszámának, és/vagy az áthaladó gépjárművek darabszámának összege. (Mekkora létszám (darabszám) halad át, a tisztaságvédelemmel ellátni tervezett telepítési helyszínen, egy műszakon belül, napi 8 óra alatt?) 
 • Az áthaladás gyakorisága: Mekkora egy személy átl. átgyaloglási, és/vagy gépjármű átl. áthaladási gyakorisága, naponta? (Egy főre (darabra) eső átjutások műszakon belüli napi ismétlődése, vagyis egy fő (1db jármű) várhatóan hányszor halad át egyazon JETMAT® felületen, a napi 8 óra munkaidőn belül?)
 • A tisztítás iránya: az áthaladókat csak egyirányba, vagy mindkét irányban (oda-vissza) meg kell tisztítani? Ha, elég egy irányban akkor a válasz 1, ha visszafelé is akkor 2, tehát ez esetben mindkét irányban tisztítsa meg az áthaldókat a JETMAT®.
 • 21 munkanap: Egy hónapban az átlagosan 21 munkanappal számolunk. A fenti adatok mind egy napra, azon belül is egy műszakra (napi 8 munkaóra) vonatkoznak. Ezért a műszakonkénti havi igénybevétel meghatározásához a 21 szorzót kell alkalmaznunk.  
 • (Terhelés): Gépjárművek esetén fontos figyelembe venni az áthaladás okozta felületi aktivitással egyidőben keletkező fizikai igénybevétele együttes hatásait is. Erről az alábbi gépjármű forgalmi példa ismertetése során adunk bővebb magyarázatot.

SZEMÉLYFORGALMI PÉLDA:

Ha egy kiválasztott áthatási pontban (leendő telepítési helyszínen),

 • műszakonként 789 fő az a létszám, akik át fognak gyalogolni a védeni kívánt átjáróba tervezett JETMAT® felületén, 
 • ezen személyek átgyaloglásának, egy napon belüli ismétlődése átlagosan 4 alkalom/fő
 • 1 irányban, tehát visszafelé nem szeretnénk megtisztítani az átgyalogló személyek cipőtalpait,

akkor 789 x 4 x 1 x 21, azaz havonta műszakonként 66.276 alkalommal lesz igénybe véve az adott áthatási ponthoz keresett JETMAT® felület és így biztosítja a hatékony tisztaságvédelmet.

Ez esetben a műszakonkénti terhelés szerinti kereséshez az eredményhez közelebb eső tartományt, vagyis a havi 60.000 áthaladó megtisztítása szűrőt válassza.

Ha ezek után a Bérleti ajánlataink keresőben kiválasztja a;

 • (munkarend rovatban) a felhasználási helyre jellemző műszakszámot, a
 • (megengedett terhelés rovatban) a csak gyalogos forgalom szűrőt, és a
 • (műszakonkénti igénybevétel rovatban) pedig a havi 60.000 áthaladó megtisztítása szűrőt,

majd a Keresem gombra kattint és máris megkapja a keresett JETMAT® felület bérleti előajánlat adatait.


GÉPJÁRMŰ FORGALMI PÉLDA:

A számolás menete hasonló a személyforgalom esetéhez, de itt figyelembe kell vennünk még az áthaladó gépjárművek össztömegét is.

Korábban a terhelési szűrő meghatározásánál a legnagyobb gépjármű megengedett össztömege szerint kellett választani, de az igénybevételi jellemzők pontos meghatározásánál minden gépjárműtípusra elvégezzük a számítást.

Az alábbi lépéseket minden (a keresett JETMAT® felületén áthaladó) gépjármű típusra el kell végezni, és az eredményeket a végén össze kell adni.

Ha egy kiválasztott áthatási pontban (leendő telepítési helyszínen)

 • műszakonként 6 db 3,5 tonna megengedett össztömegű targonca van használatban, és ezek mindegyike áthalad a JETMAT® felületén, 
 • ezek áthaladásának, egy napon belüli átlagos gyakorisága 54 alkalom/gépjármű, 
 • irányban, tehát visszafelé nem szeretnénk megtisztítani az áthaladó 3,5 t targoncák gumiabroncsait, 
 • ezen felűl, műszakonként további 2 db 7 tonna megengedett össztömegű targonca is használatban van, és ezek mindegyike áthalad a JETMAT® felületén, 
 • ezek áthaladásának, egy napon belüli átlagos gyakorisága 6 alkalom/gépjármű,
 • 1 irányban, tehát csak befelé szeretnénk megtisztítani az áthaladó targoncák gumiabroncsait, 

akkor, 3,5 tonnás targoncákból eredően6 x 3,5 x 54 x 1 x 21 azaz műszakonként 23.814 alkalommal fokozott igénybevételnek lesz kitéve, az adott áthatási ponthoz keresett JETMAT® felület. Mivel a példában a 7t össztömeg miatt, a 7,5 tonna terhelési szűrőt kell választani, ezért az eredményt ez esetben 3,5/7,5=49% -al szorozzuk, tehát az 3,5t terhelésből a 7,5 t teherbírásra eredeztetett részeredményünk: 24.948 x 49% = 11.669-re mérséklődött.

és a 7 tonnás targoncákból eredően2 x 7 x 6 x 1 x 21, azaz műszakonként 1.764 alkalommal, a 7 t össztömegű gépjárművek okozta fokozott igénybevételnek lesz kitéve, az adott áthatási ponthoz keresett JETMAT® felület. Mivel a példában a 7t össztömeg miatt, a 7,5 tonna alatti terhelési szűrőt kell választani, ezért az eredményt ez esetben 7/7,5=93% -al szorozzuk, tehát az 7t terhelésből eredeztetett részeredményünk: 1.848 x 93% = 1.640 -re mérséklődött.

Végeredményként, a példában szereplő igénybevételi jellemzők alapján a vizsgált áthatási pontban telepített 7,5 t teherbírású JETMAT® felületet egy átlagos hónapban, egy műszakban összesen 11.669+ 1.640 = 13.309 egyenértékű igénybevételi ciklus  terheli.

Ez esetben a kereséshez az havi 15.000 áthaladó megtisztítása szűrőt válassza. 

Ha ezek után a Bérleti ajánlataink keresőben kiválasztja a;

 • (munkarend rovatban) a felhasználási helyre jellemző műszakszámot, a
 • (megengedett terhelés rovatban) a 7,5t össztömegű gépjármű és gyf. (gyalogos forgalom) szűrőt, és a
 • (műszakonkénti igénybevétel rovatban) pedig a havi 15.000 áthaladó megtisztítása szűrőt,

majd a Keresem gombra kattint és máris megkapja a keresett JETMAT® felület bérleti előajánlat adatait.

Értelemszerűen, a gépjárművek megengedett össztömegének növekedésével összefüggésben, a JETMAT® vázszerkezetét egyre erősebb anyagokból kell készítenünk, ami így kihat a teherbíró képesség és a ezzel arányosan a bérleti árak növekedésére is.

 

EGYIDEJŰ SZEMÉLY- ÉS GÉPJÁRMŰ FORGALMI PÉLDA:

Ebben az esetben a számolás menete a korábbi kettő módszer logikus összevonásából adódik.

Ez esetben a személyforgalomra korábban számolt igénybevételt csökkentett mértékben vesszük figyelembe.

 • 3,5t össztömegű gépjárműforgalommal egyidejű használatra  esetén 80%-ban.
 • 7,5t össztömegű gépjárműforgalommal egyidejű használatra  esetén 65%-ban.
 • 15t össztömegű gépjárműforgalommal egyidejű használatra  esetén 50%-ban.
 • 30t össztömegű gépjárműforgalommal egyidejű használatra  esetén 40%-ban.

Tehát, a korábbi személy forgalmi számítás eredményét: 66.276, a gépjárműforgalmi példa eredménye szerinti 7,5t -ra méretezve 0,65-el szorzom, részeredményűl 43.080 származtatott személyforgalmi eredményt kapunk.

Ezt az értéket hozzáadjuk a gépjármű forgalomra korábban számolt  13.309 értékhez, így végeredményűl 56.389 adódik. Ezzel, megkaptuk az egyidejű személy- és gépjármű forgalomból származtatott használat esetén adódó összevont értéket, ami 7,5 tonna teherbírású JETMAT® felületre származtatva a példa esetében 56.389 műszakonkénti áthaladással egyenértékű.

Ez esetben a kereséshez a legközelebbi értéket, vagyis a 60.000 áthaladás szűrőt válassza. 

Ha ezek után a Bérleti ajánlataink keresőben kiválasztja a;

 • (munkarend rovatban) a felhasználási helyre jellemző műszakszámot, a
 • (megengedett terhelés rovatban) a 7,5t össztömegű gépjármű és gyf. (gyalogos forgalom) szűrőt, és a
 • (műszakonkénti igénybevétel rovatban) pedig a havi 60.000 áthaladó megtisztítása szűrőt,

majd a Keresem gombra kattint és máris megkapja a keresett JETMAT® felület bérleti előajánlat adatait.

A JETMAT® felületeket érő összevont igénybevételi komponensek ekkor lesznek a legösszetettebbek. 

A gépjárművek megengedett össztömegének növekedésével és az intenzív gyalogosforgalommal összefüggésben, miközben a JETMAT® vázszerkezetét egyre erősebb anyagokból kell készítenünk, a tisztítómodulok kihasználtsága is rendkívűl magas. Ezek a hatások összeadódnak ami a teljes technológiát extrém igénybevételnek teszi ki.

A megnövekedett igénybevételekkel arányosan a bérleti árak ez esetben a legmagasabbak.