• Tökéletes megbízhatóság

  Tökéletes megbízhatóság

  A JETMAT® mindig az érintkezéssel egyidejű, biztonságos tisztító-impulzus kibocsájtást végez.

 • Féktelen tisztaság

  Féktelen tisztaság

  Teljes körű fertőtlenítés. Baktericid, Virucid, Fungicid, Algicid hatás

 • Kivételes pontosság

  Kivételes pontosság

  Integrált nagynyomású tisztító modulok ezrei, rendkívüli érzékenységet garantálnak.

 • Páratlan ellenállóképesség

  Páratlan ellenállóképesség

  Szélsőségesen összetett igénybevétel esetén is biztonságos és zavartalan a működés.

 • Kiegyensúlyozott működés

  Kiegyensúlyozott működés

  Öngerjesztő tisztításvédelem, tökéletes összhangban együtt mozog a felhasználóval.

 • Szédítő gyorsaság

  Szédítő gyorsaság

  A JETMAT® villámgyors reakcióidővel (0,01 sec), tökéletesre hangolt reflexekkel működik.

JETMAT® Valós idejű automatikus tisztaságvédelem

Szavazás

A tisztaságvédelem sokkal több figyelmet érdemelne?

Szavazok

Megosztás

Facebook

Kapcsolat

MAGONY RICHÁRD

Automatizálás-fejlesztő mérnök

Tulajdonos / Felelős vezető / Feltaláló 

A JETMAT® technológiát védő EU / US / BR / MX / IL / RU / UA / IN / CH / JP / KR / MY / PH / ID / AU / NZ nemzetközi szabadalmi jogok többségi tulajdonosa.

+36 30 374 3330     richard.magony@jetmat.com

JETMAT® Hungary             Cím: Törökbálint, Hosszúrét u. 1

+36 23 952 614  /  info@jetmat.com

GPS: 47°26'44.2"N 18°52'53.1"E


Bérleti ajánlataink

A jobb oldali keresőben, a munkarend, a terhelés, és az igénybevételi adatok megadását követően, felugrik a keresett JETMAT® típussal kapcsolatos előzetes bérleti ajánlatunk.

A kiválasztott berendezés paramétereinek felsorolása és rövid ismertetése alatt olvasható (Leírás) rovatban kifejtjük a termékünkkel és a csatolt szolgáltatásainkkal kapcsolatos további alapvető tudnivalókat. 

Az egyes JETMAT® alaptípusok bérleti ajánlataihoz tartozó (Érdeklődés) és (Hozzászólás) rovatban egyszerűen jelezheti felénk az adott típussal kapcsolatos kérdéseit vagy észrevételeit. Felveheti velünk a kapcsolatot, helyszíni felmérést kérhet, de egyszerűen és gyorsan jelezheti előzetes bérleti szándékát is.

Az alaptípusokkal kapcsolatos bérleti ajánlataink tájékoztató jellegűek. A tisztaságvédelemi igények alapos felmérése, valamint a folyamat során ébredő igénybevételi jellemzők pontos meghatározása, továbbá ezekkel összefüggésben a végleges ajánlat kidolgozása nagy körültekintést igénylő összetett feladat. Ehhez minden esetben kérje szakembereink segítségét.

A keresési folyamatot néhány egyszerű alapfogalom pontosításával szeretnénk segíteni. Előszőr megmagyarázzuk mit értünk ezen fogalmak alatt, majd néhány konkrét példán át bemutatjuk, a számolás pontos menetét.

 

 

1. MUNKAREND:

Hány műszakban tervezik igénybe venni a JETMAT® tisztaságvédelmi szolgáltatást?

A műszakok száma kiemelten fontos adat, mert az igénybevétel meghatározásának ez az egyik alappillére.

Ez jelentős befolyással van a JETMAT® felületek méretezésénél, (az egyes  típusok kiválasztásánál) és az elvárt teljesítményének meghatározásánál. Kihat a berendezés tervezett élettartamára, a javasolt szolgáltatások összetételére, továbbá a tervezett karbantatások ütemezésére és a lehetséges meghibásodásokkal kapcsolatos szerzivek előzetes becslésére. 

A technológiánk magas működésbiztonságát garantáljuk, de a tervezett karbantartások, az esetleges szervizelések, valamint az online távfelügyeleti háttér biztosításának a költsége is arányosan növekszik a műszakok számával.  


2. TERHELÉS:

Személyforgalom és/vagy járműforgalom terhelni az egyes JETMAT felületeket?

Ha van gépjármű, akkor mekkora annak legnagyobb megengedett össztömege?

Itt kell megadni, hogy a tervezett telepítési helyszínhez keresett majdani JETMAT® felületen, mekkora megengedett össztömegű gépjárművek áthaladásával kell számolnunk.

Természetesen a legnehezebb gépjárművek áthaladására kell méreteznünk a JETMAT® teherbíró képességét.

Ezért, ha mondjuk Önöknél van 2 db 3.500 kg, 3 db 4.500 kg, és 1 db 20.000 kg össztömegű targoncájuk, melyek áthaladásakor azok kerekeit a JETMAT-nak meg kell tisztítania, akkor a 15 000 - 35 000 kg szűrőt válassza. 


3. IGÉNYBEVÉTEL: 

Mekkora valós igénybevétel terheli majd a JETMAT® felület a tervezett  telepítési helyszínen?

Az átmenő forgalomból eredeztetett igénybevétel mértékének, vagyis a műszakonkénti leterheltségi intenzitásnak számítása, az alábbi tényezők egyszerű szorzata:

Igénybevétel = az áthaladók száma * az áthaladás gyakorisága * a tisztítás iránya * 22 munkanap * (terhelés)

Előszőr megmagyarázzuk pontosan mit értünk ezen fogalmak alatt, majd néhány konkrét példán bemutatjuk, a számolás menetét.

 • Az áthaladók száma: az adott JETMAT® felületen műszakonkénti átgyalogló személyek létszámának, és/vagy az áthaladó gépjárművek darabszámának összege. (Mekkora létszám (darabszám) halad át, a tisztaságvédelemmel ellátni tervezett telepítési helyszínen, egy műszakon belül, napi 8 óra alatt?) 
 • Az áthaladás gyakorisága: Mekkora egy személy átl. átgyaloglási, és/vagy gépjármű átl. áthaladási gyakorisága, naponta? (Egy főre (darabra) eső átjutások műszakon belüli napi ismétlődése, vagyis egy fő (1db jármű) várhatóan hányszor halad át egyazon JETMAT® felületen, a napi 8 óra munkaidőn belül?)
 • A tisztítás iránya: az áthaladókat csak egyirányba, vagy mindkét irányban (oda-vissza) meg kell tisztítani? Ha, elég egy irányban akkor a válasz 1, ha visszafelé is akkor 2, tehát ez esetben mindkét irányban tisztítsa meg az áthaldókat a JETMAT®.
 • 22 munkanap: Egy hónapban az átlagosan 22 munkanappal számolunk. A fenti adatok mind egy napra, azon belül is egy műszakra (napi 8 munkaóra) vonatkoznak. Ezért a műszakonkénti havi igénybevétel meghatározásához a 22 szorzót kell alkalmaznunk.  
 • (Terhelés): Gépjárművek esetén fontos figyelembe venni az áthaladás okozta felületi aktivitással egyidőben keletkező fizikai igénybevétele együttes hatásait is. Erről az alábbi gépjármű forgalmi példa ismertetése során adunk bővebb magyarázatot.

SZEMÉLYFORGALMI PÉLDA:

Ha egy kiválasztott áthatási pontban (leendő telepítési helyszínen),

 • műszakonként 863 fő a létszám, és ők mind át is gyalogolnak a JETMAT® felületén, 
 • ezen személyek átgyaloglásának, egy napon belüli ismétlődése átlagosan 6 alkalom/fő
 • 2 irányban, tehát visszafelé is szeretnénk megtisztítani az átgyalogló személyek cipőtalpait,

akkor 863 x 6 x 2 x 22, azaz havonta műszakonként 227.832 alkalommal lesz igénybe véve az adott áthatási ponthoz keresett JETMAT® felület. Tehát, a példa igénybevételi jellemzői szerint, a vizsgált áthatási pontban telepített JETMAT® felület, egy átlagos hónapban összesen 227.832 alkalommal aktiválódik, és biztosítja a tisztaságvédelmet.

Ez esetben a kereséshez a legközelebbi értéket, vagyis a 200.000 áthaladás szűrőt válassza. Ekkor a JETMAT® sugárszőnyeget érő meghatározó igénybevételi komponensek, kiváltképp az elsődleges tisztaságvédelmi működési jellemzők zavartalanságának fenntartására korlátozódnak. 

GÉPJÁRMŰ FORGALMI PÉLDA:

A számolás menete hasonló a személyforgalomhoz, de itt figyelembe kell vennünk a szóbajöhető gépjárművek esetlegesen eltérő össztömegét is. Korábban a terhelés megadásánál a legnagyobb gépjármű megengedett össztömege szerint kellett választani, de az igénybevétel meghatározásánál más a számolás menete. Az alábbi lépéseket minden (a keresett JETMAT felületén majdan áthaladó) gépjármű típusra el kell végezni, és az eredményeket a végén össze kell adni.

Ha egy kiválasztott áthatási pontban (leendő telepítési helyszínen)

 • műszakonként 6 db 3,5 tonna megengedett össztömegű targonca van használatban, és ezek mindegyike áthalad a JETMAT® felületén, 
 • ezek áthaladásának, egy napon belüli átlagos gyakorisága 54 alkalom/gépjármű, 
 • irányban, tehát visszafelé is szeretnénk megtisztítani az áthaladó 3,5 t targoncák gumiabroncsait, 
 • ezen felűl, műszakonként további 2 db 7 tonna megengedett össztömegű targonca is használatban van, és ezek mindegyike áthalad a JETMAT® felületén, 
 • ezek áthaladásának, egy napon belüli átlagos gyakorisága 6 alkalom/gépjármű,
 • 1 irányban, tehát csak befelé szeretnénk megtisztítani az áthaladó targoncák gumiabroncsait, 

akkor, 3,5 tonnás targoncákból eredően6 x 5,5 x 54 x 2 x 22 azaz műszakonként 78.408 alkalommal, az 5,5 t össztömegű gépjárművek okozta fokozott igénybevételnek lesz kitéve, az adott áthatási ponthoz keresett JETMAT® felület. Mivel korábban a 7t össztömeg miatt, a 10 tonna alatti terhelési szűrőt kellett választanunk, ezért az eredményt ez esetben 5,5/10=55% -al szorozzuk, tehát az 5,5t terhelésből eredeztetett részeredményünk: 78.408 x 55% = 43.124.

és a 7 tonnás targoncákból eredően2 x 7 x 6 x 1 x 22, azaz műszakonként 1.848 alkalommal, a 7 t össztömegű gépjárművek okozta fokozott igénybevételnek lesz kitéve, az adott áthatási ponthoz keresett JETMAT® felület. Mivel korábban a 7t össztömeg miatt, a 10 tonna alatti terhelési szűrőt kellett választanunk, ezért az eredményt ez esetben 7/10=70% -al szorozzuk, tehát az 7t terhelésből eredeztetett részeredményünk: 1.848 x 70% = 1.294.

Végeredményként tehát, a fenti fokozott igénybevételi jellemzők szerint, a vizsgált áthatási pontban telepített JETMAT® felület, egy átlagos hónapban összesen 43.124 + 1.294 = 44.418 alkalommal aktiválódik, és megnövelt terhelések mellett is biztosítja a tisztaságvédelmet.

Ez esetben a kereséshez az 50.000 áthaladás szűrőt válassza. Ekkor a JETMAT® felületeket érő meghatározó igénybevételi komponensek, az elsődleges tisztaságvédelmi működési jellemzők zavartalanságának fenntartása mellett, a JETMAT® szerkezetét érő összetett fizikai igénybevételekből adódnak.

Értelemszerűen, a gépjárművek megengedett össztömegének növekedésével összefüggésben, a JETMAT® vázszerkezetét egyre erősebb anyagokból kell készítenünk, ami így kihat a teherbíró képesség és a ezzel arányosan a bérleti árak növekedésére is.

 

EGYIDEJŰ SZEMÉLY- ÉS GÉPJÁRMŰ FORGALMI PÉLDA:

Ebben az esetben a számolás menete a korábbi kettő módszer logikus összevonásából adódik.

Ugyanúgy járunk el mint a gépjármű forgalmi esetben, de a személyforgalomra korábban számolt áthaladási eredményt csak az alábbiak szerint számolható aránypárral csökkentve vesszük figyelembe.

Az imént kiszámolt gépjármű forgalomhoz, ez alkalommal hozzá kell még adni, a személyforgalomból terhelés arányosan származtatott áthaladási mérőszámot, az alábbiak szerint:

 • 1 fő átlagos személy súlyát 70kg -ként figyelembe véve; x 0,07 (tonna) súlykorrekciós szorzótényezőt alkalmazunk,
 • a pusztán személyforgalomra számolt áthaladási eredményt elosszuk fix 100.000 áthaladással, és az eredményt felfelé kerekítve adódó gyakorisági szorzótényezőt alkalmazunk.

Tehát, a korábbi személy forgalmi számítás eredményét: 227.832, megszorozva 0,07-el, részeredményűl 15.952 adódik, amit 227.832 / 100.000 = 2,27, azaz 3 -al megszorzva 47.856 származtatott személyforgalmi eredményt kapunk.

Ezt az értéket ha hozzáadjuk a gépjármű forgalomra korábban számolt  44.418 értékhez, akkor végeredményűl 92.274 adódik. Ezzel, megkaptuk az egyidejű személy- és gépjármű forgalmi használat esetén adódó összevont értéket ami, 10 tonna teherbírású JETMAT® felületre származtatva; 92.274 áthaladással egyenértékű.

Ez esetben a kereséshez a legközelebbi értéket, vagyis a 100.000 áthaladás szűrőt válassza. 

Ekkor a JETMAT® felületeket érő meghatározó igénybevételi komponensek a lehető legösszeztettebbek lesznek.  Ugyanis a személyforgalomból eredeztetett nagyarányú elsődleges tisztaságvédelmi működési jellemzők zavartalanságának fenntartása mellett, a JETMAT® szerkezetét érő összetett fizikai igénybevételeknek is meg kell felelni.

A gépjárművek megengedett össztömegének növekedésével és az intenzív gyalogosforgalommal összefüggésben, miközben a JETMAT® vázszerkezetét egyre erősebb anyagokból kell készítenünk, a tisztítómodulok kihasználtsága is rendkívűl magas. Ezek a hatások összeadódnak ami a teljes technológiát extrém igénybevételnek teszi ki. A megnövekedett összevont igénybevételekkel arányosan a bérleti árak ez esetben a legmagasabbak.